Logo

Αποκαλύψεις Παπαγγελόπουλου για τις σχέσεις του με Σαμαρά και Ράικου: «Έχω πολλά χαρτιά και θα δικαιωθώ» [βίντεο] 
 

«Δεν σκοπεύω να συνθηκολογήσω ούτε θέλω να νικηθώ. Το τι θα πω, πώς θα το πω και πότε θα το πω θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τις βρωμιές που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχθηκα χωρίς να το θέλω, αυτό ισχύει για τον κ. Σαμαρά και την κ. Ράικου και όποιον συμπαραταχθεί μαζί τους. Έχω πολλά χαρτιά».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο  ΟΡΕΝ, αποκαλύπτοντας ότι είχε πολύ στενές σχέσεις με την κ. Ράικου και αρκετά καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο, όπως είπε, έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο σπίτι του και σε ταβέρνες. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ειδικότερα, αναφερόμενος στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την εμπλοκή του στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, ανέφερε, μεταξύ άλλων: 

- «Είχα πολύ στενές σχέσεις με την κ. Ράικου και αρκετά καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, από εμένα δεν άλλαξε τίποτα, μάλλον τώρα έχει αλλάξει μετά την ανηλεή επίθεση που δέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ. Μου έκανε τον φίλο, αλλά είναι γνωστός άφιλος ο κ. Σαμαράς».

-«Η σημερινή κυβέρνηση χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή. Η ΝΔ κάνει διπλό λάθος, πρώτον θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθος, το 2019 δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβερνηση, ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά».

-«Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει για παραληρήματα από μέρους μου. Ο κ. Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν.Θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος, Ο Σαμαράς επέλεξε την εύκολη λύση να με στοχοποιήσει και να μου επιτεθε».

-«Ήταν ποικίλο το αντικείμενο των συναντήσεων μου με τον κ. Σαμαρά ανάλογα με την εποχή. Ο κ. Σαμαράς πάντα να ζητάει ξέρει. Νιώθω πολύ άσχημα που χρησιμοποιώ προσωπικές συναντήσεις και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επίθεσης που δέχομαι . Οι σχέσεις μας ήταν τόσο καλές που δεν είναι δυνατόν εγώ να θέλω ούτε τον κ. Σαματά να εκθέσω, ούτε την κ. Ράικου. Να υπενθυμίσω ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά λίγο πριν την πτώση της, η ΝΔ είχε συμφωνήσει χωρίς κανένα δικό μου αίτημα να με τοποθετήσει επικεφαλής του ΕΣΡ, ψάξτε το λίγο».

Επίσης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό  «Ρασπούτιν» είπε ότι τον εφηύρε η Ράικου και ότι «γνωρίζω ιστορία, γιατί να πω αυτόν» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Αυτοδιαψεύδεται η Ράικου»..

Τέλος, για το ότι πήγε η δικογραφία στο Μαξίμου αντί - όπως τον κατηγόρησαν - να πάει κατευθείαν στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «δεν έβγαλα ετυμηγορία. Ο Κοντονής είχε κάνει πρώτος τη δήλωση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις