Logo

Επέτειος Πολυτεχνείου: Χημικά και 28 συλλήψεις στα Εξάρχεια - Αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυμάτισαν δημοσιογράφο [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένταση επικράτησε στην περιοχή των Εξαρχείων την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα στα στενά των Εξαρχείων έλαβε χώρα ένας "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην περιοχή  και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή. 

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους στην πλαστεία των Εξαρχείων. 

Μερίδα ατόμων πέταξαν εναντίον των αστυνομικών  πέτρες, μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. 

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους και τους χτύπησαν απρόκλητα.

Καταγγελίες για απρόκλητη βία

Οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με βιαιότητα ακόμα και εναντίον ανθρώπων των ΜΜΕ. Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος, Μάριος Αραβαντινός, τον οποίο χτύπησε με γκλομπ στο αριστερό χέρι του άνδρας των ΜΑΤ, ενώ επάνω του έπεσε με την ασπίδα του άλλος αστυνομικός. 

Επίσης, καταγγέλλεται ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν μια γυναίκα, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι. 

Συγκεκριμένα μία 20χρονη κατήγγειλε αναίτιο ξολοδαρμό της από αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η κοπέλα υποστήριξε πως καθόταν με άλλους νεαρούς όταν ήρθαν αστυνομικοί φωνάζοντας. Όπως υποστήριξε εκείνη έκανε στην άκρη, ενώ οι αστυνομικοί την στρίμωξαν σε μία γωνία, την χτυπούσαν με τα γκλομπ και τις ασπίδες, ενώ παράλληλα την κλωτσούσαν. Όταν εκείνη τους φώναξε, "βοήθεια τρέχει αίμα" εκείνοι συνέχισαν. Όπως είπε έτρεχε αίμα από παντού και κάποια παιδιά την βοήθησαν να γλιτώσει από τη μανία των αστυνομικών. 

Η κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ερεσσού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνολικά συνελήφθησαν 28 άτομα. Από αυτά 20 συνελήφθησαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Εξαρχείων και άλλα 8  κατά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων σε κτήρια στη Σπυρίδωνος Τρικούπη (6 συλλήψεις) και στη Σόλωνος (2 συλλήψεις), ενώ  η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη. Επίσης, προσήχθησαν άλλα 13 άτομα. 

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι από τις εντάσεις  που σημειώθηκαν πέριξ της πλατείας τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, η ηρεμία είχε αποκατασταθεί στην περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πάνω από την περιοχή των Εξαρχείων πετούσε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2019 από directNEWS.gr
 


Τελευταίες Ειδήσεις