Logo

"Πόντιος Πιλάτος" ο ιατροδικαστής στη δίκη Κεντέρη - Θάνου



 
 

koutsaftis_05-02-2-011Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επέλεξε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθήνας Φίλιππος Κουτσάφτης!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσάφτης - εξεταζόμενος ως μάρτυρας στη δίκη των Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου και επτά γιατρών του ΚΑΤ για το σκάνδαλο του δηλωθέντος τροχαίου ατυχήματος, την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 – αντί να πει ξεκάθαρα την αλήθεια προτίμησε το ρόλο του... “ουδέτερου” παρατηρητή.

Από τη μία επέμενε, στο περιεχόμενο της έκθεσης που είχε συντάξει τότε, ότι δηλαδή ο Κώστας  Κεντέρης είχε δύο μόνο μικρές εκδορές στη δεξιά κνήμη και τον αριστερό αγκώνα, ενώ η Κατερίνα Θάνου δεν είχε καμία απολύτως κάκωση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δύο αθλητές δεν έχρηζαν οποιασδήποτε μορφής νοσηλείας και γι’ αυτό το λόγο είχε ζητήσει την άμεση έξοδό τους από το ΚΑΤ.  

Από την άλλη ωστόσο, ο κ. Κουτσάφτης δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αν όντως συνέβη, ή ήταν σκηνοθετημένο το τροχαίο των δύο αθλητών με τη μηχανή, στις 12 Αυγούστου 2004.

Επίσης, επιχείρησε να καλύψει τους κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, οι οποίοι στη διάγνωσή τους είχαν κάνει λόγο για… κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλαστικά τραύματα, λέγοντας ότι «είναι σύνηθες οι κλινικοί γιατροί να αναφέρουν κακώσεις χωρίς να υπάρχουν εξωτερικές ενδείξεις, επειδή απλώς τους το δηλώνουν  οι πάσχοντες»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσάφτης κλήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Οι κατηγορίες

kenteris-thanou-diki_05-02-2011Υπενθυμίζεται ότι οι Κεντέρης και Θάνου κατηγορούνται για “ψευδορκία” και “ψευδή αναφορά στις Αρχές”.

Οι επτά γιατροί του ΚΑΤ αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες, της “παράβασης καθήκοντος” και “έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων”, με ηθικούς αυτουργούς τους δύο αθλητές.

Ο τότε προπονητής τους Χρήστος Τζέκος κατηγορείται για “προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών”.

Στο εδώλιο κάθονται ακόμα και δύο ιδιώτες που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε ως δήθεν αυτόπτες μάρτυρες του “τροχαίου”, κατηγορούμενοι για “ψευδορκία”.

Τέλος, σημειώνεται ότι  σε βάρος των Κεντέρη και Θάνου είχε ασκηθεί αρχικά ποινική δίωξη και για  “παρακώληση ελέγχου αντιντόπινγκ”. Όμως δεν δικάζονται τελικά για την πράξη τους αυτή, αφού μεταγενέστερος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης προέβλεψε την αρχειοθέτηση των αδικημάτων που επέσυραν ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις