Logo

Τι κατέθεσαν στις αρχές οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε



 
 

Η απίστευτη τραγωδία με το θάνατο του μόλις 2,5 ετών αγοριού στο Ίλιον συγκλονίζει το πανελλήνιο. Οι γονείς του άτυχου αγοριού, 41 ετών ο πατέρας και 35 ετών η μητέρα, μετέφεραν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του στην κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν ότι το αγοράκι είναι νεκρό πιθανότατα από ασφυξία. 

Την προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, όπου οι γονείς κατέθεσαν ότι έχουν έναν ακόμα μικρότερο παιδάκι και περιέγραψαν τι έγινε την χθεσινή ημέρα. 

Από τα όσα υποστήριξαν οι γονείς προκύπτει ότι χθες Κυριακή μητέρα του παιδιού έκανε στο σπίτι εργασίες καθαριότητας και αποθήκευσης θερινών ρούχων της οικογένειας. Το άτυχο αγόρι είδε ότι το κρεβάτι ήταν αναδιπλούμενο και είχε χώρο αποθήκευσης έτσι μπαινόβγαινε σε αυτό, βλέποντάς το σαν παιχνίδι. 

Οι δύο σύντροφοι υποστήριξαν ότι έπεσαν για ύπνο στις 21:00 το βράδυ στον καναπέ, κουρασμένοι από τις οικιακές εργασίες. Γύρω στις 05:00 το πρωί της Δευτέρας, η μητέρα σηκώθηκε, δεν έβλεπε πουθενά το παιδί και ψάχνοντας σήκωσε το στρώμα και τον μηχανισμό του χώρου αποθήκευσης και το ανακάλυψε εκεί αναίσθητο.

Οι γονείς προσπάθησαν μάταια να συνεφέρουν το αγοράκι και στη συνέχεια το μετέφεραν στην κλινική στο Περιστέρι, όπου οι γιατροί τους ενημέρωσαν για την τραγική κατάληξη του παιδιού και κάλεσαν την αστυνομία.

Το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των δύο γονέων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή  για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο γονείς. 

Αρχειοθετήθηκε η καταγγελία 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις  4 Σεπτεμβρίου 2019 το "Χαμόγελο του Παιδιού" δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ενημέρωσε για τις δικές της ενέργειες την Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία άνοιξε κοινωνικό φάκελο με βάση την καταγγελία για παραμέληση ανηλίκου και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε κατ' οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου όπου διαμένουν οι δύο σύντροφοι από κοινωνική λειτουργοό της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ιλίου, η οποία δεν διαπίστωσε ενδείξεις παραμέλησης των ανηλίκων, με αποτέλεσμα ο φάκελος να μπει στο αρχείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις