Logo

Εμπρησμοί σε αυτοκίνητο αστυνομικού των φυλακών Κορυδαλλού και σε σπίτι δημοσιογράφου [φωτο]



 
 

Στο στόχαστρο άγνωστων εμπρηστών βρέθηκαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, δημοσιογράφου αλλά και καφετέρια.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 1.30 τα ξημερώματα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου μένει ο αστυνομικός στο Χαλάνδρι.

Η εμπρηστική επίθεση ήταν ...στοχευμένη στο σταθμευμένο όχημα του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Είναι το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού αξιωματούχου στις φυλακές Κορυδαλλού μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Την περασμένη Δευτέρα 9/12 στο στόχαστρο αγνώστων είχε βρεθεί και το αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το όχημα της που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Γαλατσίου.

Εμπρησμοί σε σπίτι δημοσιογράφου και καφετέρια

Μετά την επίθεση στο όχημα του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, λίγα λεπτά αργότερα, στην οδό Διονύσου 70, στην Κηφισιά, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο σε καφετέρια, η οποία ανήκει σε υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο κατάστημα.

Η τρίτη κατά σειρά επίθεση σε διάστημα μόλις μίας ώρας, σημειώθηκε στις 2.10 τα ξημερώματα. Πρόκειται για εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας στην Καλογρέζα, όπου μένει ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου, ο οποίος εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως αστυνομικός συντάκτης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία της κεντρικής εισόδου.

Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος

Για την επίθεση έξω από την πολυκατοικία που μένει, ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου δήλωσε στον Real FM:

“Κατά πάσα πιθανότητα τα γκαζάκια που μπήκαν στην πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία, όπου και διαμένω, μάλλον ήταν για μένα. Πραγματικά απορώ με την στοχοποίηση, διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος στην πολυκατοικία που να συγκεντρώνει ένα τέτοιο ενδιαφέρον.

Ήταν γύρω στις 2 παρά 10 όταν άκουσα τις εκρήξεις και κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό. Κατέβηκα αμέσως, έσβησα τη φωτιά, έχουν προκληθεί ζημιές... Όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους εκ των ιδιοκτητών, στην πολυκατοικία οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες. Οι άνθρωποι, λογικό είναι, έχουν προβληματιστεί.

“Ο νους μου δεν πάει κάπου. Περιμένω και εγώ ανάληψη ευθύνης για να δω την στοχοποίηση και να είστε σίγουροι ότι θα δώσω και γραπτή απάντηση”.

Δείτε φωτογραφία από τις ζημιές στο αυτοκίνητο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις