Logo

Πέντε συλλήψεις για το διπλό φονικό στις Θεσπιές - Νεκροί πατέρας και γιος [βίντεο+φωτο]



 
 

Αιματηρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραγικό απολογισμό έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Λύκειο Θεσπιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από το διαπληκτισμό μεταξύ δύο οικογενειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον τομέα της φύλαξης στην περιοχή, που μετατράπηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων δύο. 

Η συμπλοκή αποδίδεται σε διαφορές προσωπικής και επαγγελματικής φύσης, μεταξύ δυο ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στις οποίες δραστηριοποιούντο οι εμπλεκόμενοι.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν, από την μια εταιρεία, ο 33χρονος ιδιοκτήτης της που τραυματίστηκε, άλλος ένας 33χρονος, ένας 28χρονος και ένας 66χρονος. Από τη δεύτερη εταιρεία, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της που σκοτώθηκε, ο 66χρονος πατέρας του που επίσης σκοτώθηκε και ένας 50χρονος τραυματίας.

Οι ιδιοκτήτες των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών security είναι συγγενείς - ξαδέλφια- μεταξύ τους.

Εκτός από τα θύμα θύματα, πατέρας και γιος ηλικίας 66 ετών και 33 ετών, έχουν τραυματιστεί ο ανηψιός του πρώτου θύματος 52 ετών και ο γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας.

Ο ανηψιός του ενός νεκρού μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 

Ο δεύτερος τραυματίας μεταφέρθηκε από γνωστούς του σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν  την στιγμή που οι γιατροί περιποιούνταν το τραύμα του!

Μια διαφημιστική πινακίδα και η πολυετής διαμάχη μεταξύ των εταιρειών τα αίτια 

Αναφορικά με τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής, με βάση τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι οι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες σεκιούριτι είχαν αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες στο σχολείο.

Το μεσημέρι, ο γιος τού ιδιοκτήτη της μίας από τις εταιρείες προσπάθησε να κατεβάσει την πινακίδα της άλλης εταιρείας, αλλά η κίνησή του έγινε αντιληπτή από τους  «ανταγωνιστές» και έτσι ξεκίνησε ο διαπληκτισμός. Ο ένας λόγος έφερε τον άλλο, τα πνεύματα οξύνθηκαν, βγήκαν όπλα και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών, μόλις 40 λεπτά από τότε που χτύπησε το τελευταίο κουδούνι στο Λύκειο των Θεσπιών. 

Η Ασφάλεια Θηβών διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοί συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή..

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αρχές, η διαμάχη ανάμεσα στις δύο οικογένειες που διατηρούν τις δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στις Θεσπιές, κρατάει πολλά χρόνια.

Οι δύο οικογένειες είχαν πάντα έντονες αντιπαραθέσεις και όπως λέγεται και στο παρελθόν , είχαν ανταλλάξει  πυροβολισμούς, χωρίς όμως τότε να υπάρξουν θύματα.

Οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Star Κεντρικής Λαμίας, τρία άτομα επιχείρησαν να τοποθετήσουν πινακίδα στο σχολείο.
Εκεί τους είχαν στήσει ενέδρα τέσσερα άτομα από την ανταγωνιστική εταιρεία, που επέβαιναν σε βανάκι. Άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από τους πυροβολισμούς στις Θεσπιές Βοιωτίας έπεσαν νεκροί ο πατέρας και ο γιος, ενώ τραυματίστηκε συγγενής τους. Παράλληλα, τραυματίστηκε και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας security.

Διαφορετική είναι η περιγραφή άλλου μάρτυρα.
«Ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον γιο του άλλου. Στη συνέχεια, ο πατέρας του παιδιού που πυροβολήθηκε όρμησε, πήρε το όπλο και σκότωσε και το παιδί και τον πατέρα του, ενώ τραυμάτισε τον ανιψιό του», περιέγραψε στο Star Κεντρικής Λαμίας.

Συνελήφθησαν όλοι οι ζωντανοί εμπλεκόμενοι

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Σάββατο, από την Αστυνομία, στην ένοπλη συμπλοκή συμμετείχαν συνολικά επτά άτομα.

Οι πέντε ζωντανοί έχουν συλληφθεί. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Στο σημείο του φονικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο κάλυκες και δύο βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο χώρο του συμβάντος κλήθηκε και προσήλθε ιατροδικαστής, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 33χρονου, μη τραυματία, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι τρεις εκ των συλληφθέντων, θα οδηγηθούν σήμερα, Σάββατο, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις