Logo

Χίος: Συνελήφθη 32χρονος για τα επεισόδια στο δημαρχείο [βίντεο]



 
 

Ένας 32χρονος συνελήφθη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της άφιξης του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που συνεδρίαζε εκτάκτως με θέμα τη δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Στη θέα του Νότη Μυταράκη αρκετοί από τους συγκεντρωμένους εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτήριο.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 32χρονου ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα, Τρίτη, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Ο 32χρονος κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης και άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας ακόμα 45χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Σε δήλωσή του με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου με θέμα τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Μηταράκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από ομάδα ατόμων σημείωσε πως αντιλαμβάνεται «τη δυσπιστία των πολιτών που χρόνια τώρα περιμένουν να δουν την επίλυση της κρίσης», προσθέτοντας όμως ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ολοκληρωμένο και πλέον θα κριθεί στην πράξη».

Ας σημειωθεί πως ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αντιτίθεται στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας 4.000 ατόμων.

Δείτε βίντεο από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις