Logo

Αγγελής: Ήθελαν να βάλουν φυλακή Σαμαρά, Άδωνη, Λοβέρδο



 
 

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, στον ομοιόβαθμο συνάδελφο του Ευάγγελο Ζαχαρή που διερευνά τις τυχόν ευθύνες από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε πως υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του νυν υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε πως το σχέδιο ξεκινούσε με την άσκηση ποινικών διώξεων τον Δεκέμβριο του 2018. Θα ακολουθούσε η διαβίβαση της δικογραφίας στον ανακριτή και όταν θα πλησίαζαν οι εκλογές οι τρεις πολιτικοί θα καλούνταν σε απολογία και θα προφυλακίζονταν.

Για την κατάστρωση του σχεδίου αυτού ο κ. Αγγελής κατήγγειλε το διαβόητο «Ρασπούτιν» που έχει ήδη κατηγορήσει στις προηγούμενες καταθέσεις του τόσο στον κ. Ζαχαρή όσο και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Ο Ι. Αγγελής ισχυρίστηκε πως αν δεν αντιδρούσε αυτός, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς στοιχεία, τότε το σχέδιο θα είχε ολοκληρωθεί.
Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τις κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αγγελής στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που διερευνά την υπόθεση Novartis, κατηγορώντας την για ανεπάρκεια και δόλο.

Ισχυρίστηκε δε ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του "Ρασπούτιν".

Δεν κατονόμασε το "Ρασπούτιν"

Για ακόμα μια φορά, ο  κ. Αγγελής δεν κατονόμασε τον "Ρασπούτιν", όπως δεν τον είχε κατονομάσει στην προηγούμενη κατάθεση του στον κ. Ζαχαρή αλλά και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Αυτή τη φορά ο αντεισαγγελέας έριξε το ...μπαλάκι στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν, όπως είπε, το όνομά του "Ρασπούτιν" και μάλιστα ότι του το είχαν πει.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς του για τις τυχόν ευθύνες στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής κατάθεσης, ο αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Ζαχαρής διαβίβασε αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή στη Βουλή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις