Logo

ΣΥΡΙΖΑ κατά Νικολάου: "Νόμος και τάξη" στις φυλακές



 
 

Την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σήμερα, Τετάρτη, η παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής στην Επιτροπή Σωφρονιστικού της Βουλής, μετά και τις νέες καταγγελίες της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Μετά τις τηλεοπτικές της δηλώσεις για πολυτελή κελιά με τζακούζι, η κ. Νικολάου αναφέρθηκε σε παράνομα καζίνο που υπήρχαν αλλά και σε  συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις που έδιναν ραντεβού στις φυλακές με την ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Υπήρχαν κρατούμενοι που παρέμειναν εκεί επειδή ήθελαν. Ο Κορυδαλλός ήταν χύμα", ανέφερε επισημαίνοντας πως οι νέες φυλακές που θα γίνουν στον Ασπρόπυργο, θα έχουν μόνο υπόδικους.

Ως προς τα  μέτρα ασφαλείας, εξήγγειλε πως θα μπουν σε όλες τις φυλακές μηχανήματα ακτινών X-RAY και μηχανήματα ανίχνευσης ναρκωτικών. Όπως είπε, πρόκειται για εναλλακτική λύση, καθώς η εκπαίδευση των ειδικών σκύλων ανέρχεται σε 1.000.200 ευρώ.

Η κ. Νικολάου εξήγγειλε, επίσης, πως θα γίνει φυλακή υψίστης ασφαλείας, που είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, πειθαρχική φυλακή για  τους απείθαρχους καταδίκους και φυλακή για όσους βαρύνονται με οικονομικά εγκλήματα, ενώ θα αυστηροποιηθεί η λειτουργία των αγροτικών φυλακών λόγω των πολλών αποδράσεων που σημειώνονται.

Επίσης, προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού στις φυλακές.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχισμός στις φυλακές

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ειναι μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού έκαναν κοινή δήλωση με την οποία καταγγέλλουν το "νόμο και τάξη" στους κρατούμενους.

Στη δήλωση που συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γκιόλας, Σπ. Λάππας, Σ. Ελευθεριάδου, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ψυχογιός, αναφέρουν:

"Το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού στις φυλακές αναδείχθηκε σήμερα κατά την παρουσίαση . "Νόμος και τάξη" χωρίς έλεος και πάνω στους κρατουμένους, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και γνώση, αλλά με όρους τηλεοπτικού σόου. Η δεξιά πολιτική περιλαμβάνει: Φυλακές τρίτου τύπου χωρίς δικαιώματα, "χωροφυλακίστικη" μεταχείριση, αυστηροποίηση των πάντων, περιστολή των αδειών των κρατουμένων, συρρίκνωση των αγροτικών φυλακών, εγκατάλειψη της κοινωνικής επανένταξης, παραμέριση της εκπαίδευσης και απασχόλησης των κρατουμένων και αντικατάσταση δικαστικού λειτουργού/επιθεωρητή από ένστολο αξιωματικό και, βέβαια, αδιαφορία ή άγνοια για τις διεθνείς επιπτώσεις στη χώρα".
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ως "ξεπερασμένο, αυταρχικό αλλά και αναποτελεσματικό χρώμα του κυβερνητικού σχεδίου", προτείνοντας την επιστροφή του Σωφρονιστικού συστήματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις