Logo

Παπαγγελόπουλος: Παραβιάζουν το Σύνταγμα με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου



 
 

Την αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκαλεί η πρόθεση διεύρυνσης του σε βάρος του κατηγορητηρίου από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα αλλά και η ισχύουσα νομοθεσία.

Απευθυνόμενος στους "αδίστακτους πολιτικούς σκευωρούς" όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ελέγχουν τις πράξεις του στην υπόθεση Novartis, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση: «Τους συμβουλεύω, για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας, να μη λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003. Συμφώνως με αυτά, δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής».

Με την ίδια γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαγγελόπουλος, θέτει ενώπιον των ευθυνών τους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε τη σημερινή δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου με αφορμή την πρόθεση της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής να διευρύνει το σε βάρος του κατηγορητήριο:

«Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου. Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος μου.

Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου. Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μη λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003.

Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής. Απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις