Logo

Κοροναϊός: Καραντίνα στη βόρεια Ιταλία - Κλειστά σχολεία-καταστήματα [φωτο]



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, καθώς επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα του κορωναϊού, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και καταστήματα στις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν οι περισσότεροι ασθενείς.

Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί στη βόρεια Ιταλία, καθώς συνολικά 14 ασθενείς καταγράφηκαν στην Λομβαρδία, την περιφέρεια του Μιλάνο, ενώ δύο  κρούσματα εντοπίστηκαν στην πόλη της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο.

Από τα 16 νέα κρούσματα, πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ασθενής είναι και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Σε ...καραντίνα δύο κωμοπόλεις

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος επέκτασης των κρουσμάτων του κοροναϊού, αποφασίστηκε να κλείσουν τα καταστήματα στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερα κρούσματα.

Στις κωμοπόλεις Καστιλιόνε Ντ΄ 'Αντα και Κοντόνιο αλλά και σε οκτώ δήμους της περιοχής, αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα αποφασίστηκε στα σούπερ μάρκετ να εισέρχονται λίγοι πελάτες.

Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ' 'Αντα όπου ζουν τρεις από τους έξι Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Εξάλλου, τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.

Δείτε ανακοίνωση στην είσοδο καταστήματος που ενημερώνει πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ' Αντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες.

Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζει να εντοπίσει ένα κατάλληλο κτίριο για να τεθούν σε προσωρινή απομόνωση περίπου 250 άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους έξι ασθενείς.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε:

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις