Logo

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο ντελιβεράς - Συνελήφθησαν δύο αδέρφια του - "Ήταν ατύχημα" λέει ο 32χρονος [φωτο]



 
 

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρία κατηγορούμενα αδέλφια για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, πρωταθλητή τζούντο και πατέρα δύο παιδιών.

Στην ερώτηση «γιατί το κάνατε;», ο 32χρονος ντελιβεράς απάντησε ότι «ήταν ατύχημα».

Συνολικά για την δολοφονική επίθεση έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα αδέρφια από τα οποία έχουν συλληφθεί τα τρία.

Πρόκειται για έναν 17χρονο ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα, έναν 20χρονο ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπα και τον 32χρονο, πρώην εργαζόμενο του ψητοπωλείου, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην αστυνομία. Αναζητείται ο τέταρτος από τους δράστες, ηλικίας 37 ετών.

Νωρίτερα είχε παραδοθεί στην Αστυνομία ο 32χρονος ντελιβεράς, συνελήφθησαν δύο αδέρφια του και αναζητείται ο τέταρτος συνεργός τους, επίσης αδερφός τους, για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην οδό Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οι τέσσερις δράστες είχαν ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν από την Αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας από αυτούς κατάφερε τα πλήγματα με μαχαίρι στον άτυχο 45χρονο πρωταθλητή στο τζούντο και πατέρα δυο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ντελιβεράς ήθελε να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου γιατί να του είχε ανακοινώσει νωρίτερα από το τηλέφωνο την απόλυση του, καθώς δεν είχε εργαστεί ανήμερα Τσικνοπέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 32χρονος ντελιβεράς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών και να είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Ο 32χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο κατάστημα εστίασης μαζί με τα τρία αδέρφια του και επιτέθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον αρχικά με μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία.

Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος έδειξαν τον 20χρονο να βγάζει μαχαίρι και να μαχαιρώνει τον 45χρονο στο στήθος τέσσερις φορές.

Στη συνέχεια, οι δράστες άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν.

Η δολοφονική επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια εργαζομένων και πελατών του ψητοπωλείου.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδέλφια είναι μέλη πολυμελούς οικογένειας, με 10 αδέλφια.

Μάλιστα το 2008 είχε συλληφθεί ο τότε δεκάχρονος αδερφός τους που πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς. Με παρέμβαση της τότε κυβέρνησης είχε δοθεί σπίτι στην πολύτεκνη οικογένεια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

 

Από την Αστνυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας και τη σύλληψη των τριών από τους τέσσερις δράστες:

 

"Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 45χρονου ημεδαπού – ιδιοκτήτη καταστήματος

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα άτομα (αδέρφια), τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος – ψητοπωλείου.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 32, 20, 37 και 17 ετών (αδέρφια), τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22-02-2020 και αφού νωρίτερα προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του 45χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος και του 32χρονου – εργαζόμενου στην εν λόγω επιχείρηση, οι παραπάνω εισήλθαν στο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχοντας οι τρεις εξ’ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και επιτέθηκαν συντονισμένα με χρήση βίας στον 45χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο 20χρονος του κατάφερε πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και την κοιλιά.

Έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Τούμπας ο 20χρονος, ενώ έπειτα από σχετική επικοινωνία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην Αθήνα ο 17χρονος. Τέλος, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθη".

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και θα παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις