Logo

Έβρος: Αυξάνονται τα μέτρα με πολυεθνική δύναμη και άνοδο της στάθμης του νερού



 
 

Σε επιφυλακή είναι οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων παράνομης εισόδου μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το τελευταίο μέτρο είναι η αύξηση της στάθμης του νερού των ποταμών Άρδα και Έβρου για να δυσχεραίνεται η προσπάθεια εισόδου των μεταναστών.

Για το λόγο αυτό, η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας.
Έτσι, το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε.

Σύμφωνα με το  inevros.gr, το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από χθες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Την ίδια ώρα φτάνει από μέρα σε μέρα πολυεθνική δύναμη για την φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πολυεθνική δύναμη αναμένεται να προστεθούν, αύριο, Τετάρτη 100 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες του Frontex. Οι ξένοι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Στα σύνορα βρίσκονται ήδη 22 Κύπριοι αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης, μετά από συμφωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου, η Αυστρία και η Πολωνία θα στείλουν στελέχη τους για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα 100 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της πολωνικής αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή στον Εβρο 13 στελεχών από τις ειδικές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας.

Προ επεισοδίων ο θάνατος μετανάστη στις Φέρες

Στο μεταξύ σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σορός άγνωστου άνδρα, αφρασιατικής καταγωγής, στην κοίτη του ποταμού Έβρου στην περιοχή Πετάλου-Πέπλου Φερών.

Το πτώμα εξέτασε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη Παύλος Παυλίδης ο οποίος προσδιόρισε το θάνατο του άνδρα προ εικοσαημέρου, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, πριν το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία και τις εκατοντάδες απόπειρες εισόδου μεταναστών...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις