Logo

ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης - 50 νεκροί από τον κοροναϊό



 
 

Επεκτείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της επιδημίας του κοροναϊού που έχει προκαλέσει το θάνατο σε 50 ασθενείς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Επίσης, δήλωσε πως έκανε το ιατρικό τεστ για τον κοροναϊό, αλλά «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως, θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ είχε έρθει σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στον Λευκό Οίκο μοίρασε χειραψίες αγνοώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι στο εξής θα θερμομετρούνται όλα τα πρόσωπα που έρχονται σε στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ως μέτρο πρόληψης απέναντι στην επιδημία Covid-19.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις