Logo

Κοροναϊός: 68 θάνατοι στην Ελλάδα - 9 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Εννέα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κοροναϊό με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φτάσει σε 68.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου προς τους υγειονομικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 60 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας φθάνει τα 1.673.

Από αυτούς το 55% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Από τα κρούσματα αυτά τα 343 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 592 με επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

Οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται στους 92 .

Επισης, 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ αρκετοί εξ αυτών είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. 

Από τους νοσηλευόμενους, 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 70% είναι ηλικιωμένοι ή με υποκείμενο νόσημα.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 91% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα. Αντίθετα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.

Προσοχή στην χρήση χλωρίνης

Την προσοχή των πολιτών στην χρήση του χλωρίου επέστησε ο λοιμωξιολόγος Σωτ. Τσιόδρας. "Κάποιοι άνθρωποι έχουν ευαισθησία, κάποιοι μπορεί να έχουν αλλεργία, ίσως σε κάποιους προκαλέσει δύσπνοια. Να είναι καλά αεριζόμενος ο χώρος, να χρησιμοποιούνται οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ. Φυσικά, η χρήση των αντισηπτικών που μπορεί να εναλλάσσεται με τη χρήση του καθαρισμου με σαπούνι και νερό, μπορεί να δημιουργήσει κάποιον ερεθισμό στο δέρμα αλλά όχι σοβαρά προβλήματα υγείας. Το μόνο στο οποίο έχει δίκιο και θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά είναι η χρήση της αραίωσης της χλωρίνης όταν καθαρίζουμε επιφάνειες, εκεί χρειάζεται μία προσοχή και να αερίζεται καλά ο χώρος", ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τι ισχύει με τα κλιματιστικά

Ερωτηθείς ως προς το κατά πόσο ο κοροναϊός διασπείρεται μέσω των κλιματιστικών, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι καλό είναι «για να αραιώσουν τα σωματίδια μέσα σε ένα σπίτι να γίνεται καλός αερισμός του χώρου".

"Ο ιός έχει κάποιες ειδικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, οι οποίες τον ευνοούν και μερικές ειδικές συνθήκες οι οποίες είναι αποτρεπτικές γι' αυτόν και τον διαλύουν", συμπλήρωσε.

Όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε χώρους όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Ως πρς τα κλιματιστικά, ανέφερε:

«Τα κλιματιστικά είναι δύσκολο θέμα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αερίζει συχνά και τακτικά τον χώρο στον οποίο έχει κάποιο ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα και δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει τον ιό.

Σχετικά με τα κλιματιστικά υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτηματικά, καλύτερα να εξαερίζουν τον αέρα προς τα έξω παρά να ανακυκλώνουν τον ίδιο τον αέρα του σπιτιού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις