Logo

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Τζόνσον - Ελισάβετ: Θα νικήσουμε [βίντεο]



 
 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον πέρασε τη νύχτα και συνεχίζει να νοσηλεύεται το πρωί της Δευτέρας σε νοσοκομείο, καθώς είναι έντονα τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό που επιμένουν, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που διένειμε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι «ρίσκαρε την υγεία του», εξακολουθώντας το διάστημα της ανάρρωσής του να εργάζεται.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Την Παρασκευή, ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να τελεί σε απομόνωση, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό.
Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε στο ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σήμερα θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντομινίκ Ράαμπ.

Από την πλευρά της η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε χθες, Κυριακή, "θα νικήσουμε" τον κοροναϊό, σε σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας.
"Θα νικήσουμε και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς", δήλωσε στην ομιλία του από τον πύργο του Ουίνδσορ, ενώ την ίδια ώρα η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον θανατηφόρο ιό.
"Θα συναντηθούμε ξανά" υποσχέθηκε.
Η Ελισάβετ Β' ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.
"Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή" στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) "και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν", υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και "όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι", δήλωσε.

Δείτε το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις