Logo

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας;



 
 

Με περίεργο τρόπο φαίνεται να αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Τρεις νεκρούς έχει μέχρι σήμερα το νησί. Άλλοι δύο θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες με συμπτώματα κορονοϊού. Ο υπεύθυνος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, με επίσημα έγγραφά του ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη, να του χορηγήσει τα υλικά για τεστ, προκειμένου να υποβάλει τις σορούς σε νεκροσκοπία έτσι ώστε να διαπιστωθεί επιστημονικά η ακριβής αιτία θανάτου. Και τούτο γιατί σε περίπτωση εντοπισμού του κορονοϊού να ακολουθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτισης των επαφών τους  αφού οι άνθρωποι αυτοί "κατέληξαν" μέσα στα σπίτια τους.

Ο κ. Ρουμπάτης όμως – δεν είναι γιατρός στο επάγγελμα – αρνείται πεισματικά να χορηγήσει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία τα απαιτούμενα υλικά τεστ, με αποτέλεσμα  να μην έχει γίνει  ακόμη η ταφή τους!

Μάλιστα συγγενής ενός εκ των θυμάτων δέχτηκε φραστική επίθεση από τον κ. Ρουμπάτη – όπως κατήγγειλε στο directnews.gr – επειδή του ζήτησε να υλοποιηθεί το αίτημα του ιατροδικαστή έτσι ώστε να γίνει η νεκροσκοπία και να μπορέσει η οικογένεια να προχωρήσει στην ταφή.

Γιατί όμως ο κ. Ρουμπάτης αρνείται να εφαρμόσει τα σχετικά πρωτόκολλα;  Φοβάται κάτι;

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι συγγενείς ενός άλλου  θύματος από ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού - προτιμώντας τη μέθοδο… του ¨μπάρμπα στην Κορώνη¨ - προσέφυγαν στον εισαγγελέα και ζήτησαν να αλλάξει ο ιατροδικαστής έτσι ώστε να μην υποβληθεί ο θανών σε τεστ!!!

Και ο εισαγγελέας (άραγε ποιος είναι ο ''μπάρμπας'';) έτρεξε να υλοποιήσει το αίτημά τους κατά παράβαση της νομιμότητας…

Στη Μύκονο και τη Σαντορίνη χωρίς να υπάρχουν θάνατοι από τον κορονοϊό οι υπεύθυνοι πήραν - και πολύ ορθά έπραξαν – άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων. Μήπως στην Κέρκυρα  κάποιοι αρμόδιοι, πάνω από την υγεία των πολιτών βάζουν… τον τουρισμό; Είναι κάτι που ειλικρινά δεν θέλουμε να πιστέψουμε...

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις