Logo

COVID-19 - Κορέα: Ασθενείς που ανάρρωσαν ξαναβγήκαν θετικοί!



 
 

Σοκ προκαλεί η είδηση πως 51 ασθενείς που ανάρρωσαν από τον κοροναϊό στη Νότια Κορέα, βγήκαν και πάλι θετικοί στον ιό.

Οι ασθενείς από την πόλη Νταεγού που είχαν πάρει εξιτήριο, μπήκαν και πάλι σε καραντίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, το Κέντρο Λοιμώξεων της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε πως ο ιός πιθανόν μπορεί να επανενεργοποιηθεί, θεωρώντας απίθανο οι ασθενείς να ξανακόλλησαν τον COVID-19.

Επιστήμονες στον κυβερνητικό οργανισμό πιστεύουν ότι ο ιός ενδέχεται να βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα και να είναι μη ανιχνεύσιμος.

Όπως υποστηρίζουν, για άγνωστο λόγο, τα ιικά σωματίδια μπορεί να επανενεργοποιηθούν και να αρχίσουν να επιτίθενται ξανά στους πνεύμονες. 

Όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός δρα με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα το αντίθετο αποτέλεσμα είχαν οι έρευνες στις μαϊμούδες. Εκτιμάται ότι σε περιπτώσεις όπου ασθενείς βγαίνουν δεύτερη φορά θετικοί, είναι φυσιολογικό επειδή ένα τεστ μπορεί να βγάλει λανθασμένο αποτέλεσμα, κάτι που συμβαίνει μία στις πέντε φορές.

Ο επιδημιολόγος Πολ Χάντερ από το Πανεπιστήμιο της Ιστ Άνγκλια δήλωσε στη ΜailOnline: "Δεν πρόκειται για επαναμόλυνση αλλά επανενεργοποίηση του ιού. Προσωπικά πιστεύω ότι τα καθαρά δείγματα ήταν λανθασμένα αρνητικά".

Όπως λέει, τα συμβατικά τεστ για κορονοϊό μπορεί να δώσουν λανθασμένο αποτέλεσμα 20% με 30%. Θεωρεί ότι το τεστ που έκαναν σε ασθενείς στη Νότια Κορέα πριν από το εξιτήριο έδειξε λανθασμένα ότι είχαν αναρρώσει, ενώ έφεραν τον ιό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις