Logo

Νέα Ζηλανδία: Έσπασε την καραντίνα ο υπουργός Υγείας - 20 χλμ μακριά από το σπίτι του



 
 

Σε παραλία 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Ντέιβιντ Κλαρκ μαζί με την οικογένεια του, σπάζοντας την καραντίνα την οποία έχει επιβληθεί στους πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο αποτροπής διάδοσης του κοροναϊού.

Ο Κλαρκ παραδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, ότι παραβίασε την καραντίνα και πήγε οικογενειακώς στην παραλία, χαρακτηρίζοντας «βλακώδη» την ενέργεια του, ενώ υπέβαλε την παραίτησή του. «Την ώρα που ζητούμε από τους Νεοζηλανδούς ιστορικές θυσίες, εγώ τους απογοήτευσα. Φέρθηκα βλακωδώς και καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θα θυμώσουν μαζί μου», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του.

Πάντως, η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, αν και τον υποβίβασε, δεν τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει το συντονισμό των εθνικών προσπαθειών για την αναχαίτιση της επιδημίας στην χώρα. Η πρωθυπουργός Άρντερν σημείωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον Κλαρκ. Ωστόσο υπό τις παρούσες συνθήκες αποφάσισε απλώς να του αφαιρέσει τον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και να τον υποβαθμίσει στην ιεραρχία των μελών της κυβέρνησής της.

Η Νέα Ζηλανδία, με πληθυσμό σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους και 1.160 κρούσματα του κοροναϊού, είναι σε καραντίνα από τα τέλη Μαρτίου για τέσσερις εβδομάδες, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια, καφέ και γυμναστήρια, ενώ έχει κλείσει και τα σύνορα.

Ο γενικός διευθυντής υγείας στη χώρα,Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των πολιτών της χώρας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 μειώθηκε σε 54 σήμερα. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτών που ανέρρωσαν στη διάρκεια της νύχτας από την ασθένεια ανέρχεται σε 65 και υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν σήμερα.

Η Νέα Ζηλανδία έχει αναφέρει μέχρι σήμερα, μόνο έναν θάνατο από τον COVID-19.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις