Logo

ΠΟΥ: Μην βιάζεστε για την άρση των περιοριστικών μέτρων - Μόσιαλος: Δεν έχω βγει λεπτό 26 ημέρες



 
 

Ο συναγερμός συνεχίζεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καλώντας όλες τις χώρες που πλήττονται από τον κορωναϊό να μην βιάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα για τη διάδοση του COVID-19.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ επεσήμανε πως «ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση».

«Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος χαρακτήρισε πρόωρη την συζήτηση για το τι θα ανοίξει και τι όχι μέσα στον Απρίλιο.

«Δεν λέει κανεις ότι πρέπει να ανοίξει κάτι μέσα στον Απρίλιο, ούτε έχω ακούσει κάποιον ειδικό να ανοίξει» δήλωσε είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κοροναϊό, στους διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως θα πρέπει "να δούμε τι προγραμματίζουν άλλες χώρες που τα έχουν πάει σχετικά καλά όπως η χώρα μας".

Για να συμπληρώσει: «Δεν θα είχαμε τέτοια ερωτήματα πολυτελείας αν ήμασταν όπως η Ιταλία, η Ισπανία».

«Έρχεται Πάσχα και ο κόσμος θέλει να βγει έξω. Κι εγώ δεν έχω βγει ούτε λεπτό 26 ημέρες αλλά κάθε φορά σκέφτομαι που είναι άλλες χώρες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις