Logo

Χαρδαλιάς: «Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα» [βίντεο]



 
 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είπε την Τρίτη πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα& σχετικά με τον κορωναϊό και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Όπως τόνισε, μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.  Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Απηύθυνε, παράλληλα, αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας καθώς με τη μετακίνηση στην επαρχία θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας.

«Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι», είπε και γνωστοποίησε την ύπαρξη μίας νέας ιστοσελίδας (https://covid-19.gov.gr/workbench/) για την πληροφόρηση για τον κοροναϊό και όλα τα μέτρα των υπουργείων.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά του κοροναϊού, τονίζοντας πως: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις