Logo

COVID-19 - ΗΠΑ: 1.939 νεκροί σε ένα 24ωρο - 1.042 "εισαγόμενα" κρούσματα στην Κίνα



 
 

Ανοδική είναι η τάση των θανάτων από τον κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως αποτελεί το νέο επίκεντρο του COVID-19.

Συνολικά 1.939 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ο μεγαλύτερος απολογισμός από την ημέρα που έκανε την εμφάνιση του ο ιός στις ΗΠΑ.

Η νέα αύξηση-ρεκόρ των θανάτων ανεβάζει σε 12.722 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 και είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα με τα περισσότερα θύματα, μετά την Ιταλία (17.127 νεκροί) και την Ισπανία (13.798).

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί την εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με σχεδόν 5.500 νεκρούς και 140.000 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφεται πάνω από το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με συνολικά 396.223 ασθενείς εκ των οποίων οι 29.609 νόσησαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί πως "η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα". Ανέφερε πως έχουν γίνει 1,8 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι σήμερα.

«Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν», συμπλήρωσε.

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, με βάση μοντέλα επιδημιολόγων, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα μέτρα του περιορισμού της κίνησης των πολιτών.

Μόλις δύο θάνατοι στην Κίνα

Δύο νέοι θάνατοι ασθενών και 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Οι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Σαγκάη και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας στην Κίνα.

Τα 59 από τα 62 κρούσματα αυτά ήταν «εισαγόμενα», δηλαδή ασθενείς προερχόμενους από το εξωτερικό. Από τα τρία κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του SARS-CoV-2, τα δύο εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 χθες, φθάνοντας τα 1.042. Εξ αυτών, 328 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ 714 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 23 σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα θάνατος μεταξύ αυτής της υποομάδας ασθενών. Έλαβαν εξιτήριο συνολικά 112 ασθενείς σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 77.279.
Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802 ως τα μεσάνυχτα χθες. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 3.333 στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι διεθνώς

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι κατέγραψε 16 νέους θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 141, ενώ καταγράφηκαν 346 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τους ασθενείς να φθάνουν τους 2.785. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόνισε προχθές ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού...

Στον Παναμά καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο πέντε νέοι θάνατοι και 149 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Η χώρα της κεντρικής Αμερικής θρηνεί πλέον 59 θύματα εξαιτίας της πανδημίας. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην παναμαϊκή επικράτεια έφθασε τα 2.249 κρούσματα.

Στην Τυνησία  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην επικράτεια της Τυνησίας αυξήθηκε σε 623 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 23.
«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό» που έχει επιβληθεί στις κινήσεις των πολιτών, προειδοποίησε ο ο Τυνήσιος υπουργός Υγείας Αμπντουλατίφ Μέκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θα είμαστε καν σε θέση να μετρήσουμε τους νεκρούς εάν οι γενικές οδηγίες για την ασφάλεια και την υγεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τον νέο κοροναϊό δεν τηρηθούν, ιδίως ο γενικός περιορισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποστασιοποίηση», συμπλήρωσε.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις