Logo

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση που διαφήμιζε μάσκες και ακατάλληλα αντισηπτικά [φωτο]



 
 

Έφοδο σε επιχείρηση που διαφήμιζε σε τηλεοπτικά κανάλια πως πουλάει αντισηπτικά και χειρουργικές μάσκες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Οι "Ράμπο" του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατέσχεσαν συνολικά 55.201 μπουκάλια με διαλύματα που προβάλλονταν ως αντισηπτικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια, αλλά και 2.308 χειρουργικές μάσκες που δεν είχαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής διενήργησε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται προϊόντα ατομικής προστασίας και προσωπικής φροντίδας.

Σε αποθηκευτικό χώρο, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες χειρουργικών μασκών και διαλυμάτων τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά στη χώρα μας, με προέλευση την Τουρκία και την Κίνα.

Τα προϊόντα διαφημίζονταν κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω καταιγισμού τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και μέσω διαδικτύου ως αντισηπτικά.

Το ΣΔΟΕ κατέσχεσε:

  • Ποσότητα 4.070,95 λίτρων διαλύματος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ελεγχόμενης επιχείρησης, για την οποία διαπιστώθηκε η μη σύννομη κυκλοφορία της. Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο ΕΟΦ, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του ΣΔΟΕ, τα συγκεκριμένα διαλύματα, τα οποία προβάλλονταν και διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια. κατά συνέπεια, δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα στη χώρα μας ως βιοκτόνα-αντισηπτικά. Τα 4.070,95 λίτρα που εντοπίστηκαν, αντιστοιχούσαν σε 55.201 τεμάχια των 100ml και 50ml.

  • Ποσότητα 2.308 χειρουργικών μασκών για τις οποίες δεν επεδείχθησαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης.

Επίσης, όσον αφορά την υποχρέωση συμμόρφωσης της επιχείρησης προς τις διατάξεις του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Τεύχος Α 64/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε απογράψει ανακριβώς στη δήλωση που υπέβαλε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 30/03/20, ποσότητα 2.042 τεμαχίων χειρουργικών μασκών και 1.062,95 λίτρων υγρού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό του τη γενική γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία ήταν η αρμόδια Υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί καταγραφής αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, για τις δικές της κατά νόμο ενέργειες όσον αφορά τα κατασχεμένα είδη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις