Logo

Ισπανία: 757 νεκροί σε 24 ώρες - Τα ισπανικά media για το ελληνικό "θαύμα"



 
 

Άνοδο σημείωσε ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία, παρά την επιβράδυνση των προηγούμενων ημερών, προκαλώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 757 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 14.555.

Τα νέα κρούσματα της επιδημίας που καταγράφηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία ανέρχονται σε 6.180, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα να διαμορφώνεται στα 146.690 κρούσματα.

Ισπανικά media υπέρ της Ελλάδας

Το ελληνικό "θαύμα" ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, επισημαίνουν μέσα μαζικής ενωμέρωσης και ενημερωτικά σάιτ της Ισπανίας.

Η ιστοσελίδα Libertad Digital αναφέρει σχετικά: "Η Ελλάδα, παράδειγμα προς αποφυγή στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, με ένα υγειονομικό σύστημα πιο αποδυναμωμένο από το ισπανικό, με σημαντικές προσφυγικές ροές, και όλα τα προγνωστικά εναντίον της, κατάφερε να συγκρατήσει με εκπληκτικό τρόπο την εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της. Ο επίσημος αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού, ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ισπανία ανέρχεται περίπου σε 279, στην Ιταλία σε 273 και στην Ελλάδα σε 8. Ο χαμηλός αριθμός θνησιμότητας, όπως και ο μικρός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν εξηγείται λόγω ηλικιακά νεότερου πληθυσμού, αφού η Ελλάδα έχει ποσοστό πληθυσμού άνω των 65 ετών μεγαλύτερο σε σχέση με την Ισπανία (όχι πολύ μεγαλύτερο, αλλά μεγαλύτερο), ενώ η Ιταλία είναι η χώρα με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό, μεταξύ των τριών χωρών. Συγκρίνοντας την Ισπανία με την Ελλάδα, ο παράγοντας της ηλικίας δείχνει ότι οι Έλληνες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο, παρά τις χειρότερες συνθήκες, στην Ελλάδα σημειώνονται, κατ’ αναλογία, σαφώς λιγότεροι θάνατοι και κρούσματα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ισπανία και την Ιταλία.

Η Ιταλία και η Ισπανία άργησαν περίπου 30 ημέρες να αποφασίσουν τον περιορισμό κυκλοφορίας από τότε που σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω Covid-19 σε κάθε χώρα, ενώ η Ελλάδα χρειάστηκε μόλις 11 ημέρες. Επιπλέον, η Ελλάδα ενήργησε άμεσα, χωρίς να καθυστερήσει ούτε για μία ημέρα, ως προς το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων και την απαγόρευση μεγάλων συναθροίσεων. Η Ελλάδα έλαβε αυτά τα δύο τελευταία μέτρα πριν καν σημειωθεί ο πρώτος θάνατος λόγω του ιού και με αριθμό κρουσμάτων που δεν είχε ακόμη φθάσει τα εκατό".

Τη γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας εν αντιθέσει  με την Ισπανία, επισημαίνει και ενημερωτική ιστοσελίδα Ok Diario. Σε άρθρο σημειώνεται ότι η Ισπανία και Ελλάδα – εκτός από τις διαφορές σε γεωγραφική έκταση και πληθυσμό (45,6 εκατ. και 10,7 εκατ. αντίστοιχα) - είναι δύο χώρες που μοιάζουν πολύ ως προς την κοινωνική τους δομή, το προσδόκιμο ζωής (83 έτη και 80 έτη αντίστοιχα), το κλίμα και τις κοινωνικές συνήθειές τους. Ωστόσο, ο χρόνος αντίδρασης κάθε χώρας στην πανδημία του κορωνοϊού ήταν διαφορετικός, όπως και τα αποτελέσματα αυτής της αντίδρασης: 135.032 κρούσματα στην Ισπανία έναντι 1.673 στη Ελλάδα και 13.055 θάνατοι έναντι 68 πριν από λίγες ημέρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις