Logo

Κοροναϊός: 89 θάνατοι στην Ελλάδα - Έξι νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Συνεχής ενημέρωση



 
 

Έξι συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 89.

Το βράδυ της Πέμπτης κατέληξε μια 67χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η άτυχη γυναίκα έδινε μάχη επί πέντε μέρες στην Εντατική με μηχανική υποστήριξη και υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους -μετά τον απογευματινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας- ένας 79χρονος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Ο 79χρονος που εξέπνευσε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ήταν κάτοικος στην Μεσοποταμιά Καστοριάς όπου έχουν παρουσιαστεί αλλεπάλληλα κρούσματα του κοροναϊού και είναι σε καραντίνα από την Πολιτική Προστασία.

Ο άτυχος ηλικιωμένος δεν είχε υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το δέκατο θάνατο ασθενούς από το νομό Καστοριάς.

Στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την περιοχή της Μεσοποταμίας.

Πάντως, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην περιοχή,

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει συνολικά 86 νεκρούς από τον κοροναϊό στην Ελλάδα (τρεις περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα). Από αυτούς οι 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μεση ηλικία των θυμάτων ήταν 73 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης, ανακοίνωσε 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 1.955 ασθενείς.

Από αυτούς οι 79 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών.

16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω .

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 33.634 κλινικά δείγματα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τα 1.955 κρούσματα το 57% είναι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών το 30% των κρουσμάτων, μεταξύ 43-64 το 45% των κρουσμάτων 65%, 65 ετών και άνω 21% των κρουσμάτων και ηλικία κάτω των 17 ετών λιγότερο από 3%.

518 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστά κρούσματα.

Τρίτη γέννηση μωρού από θετική μητέρα

Άλλο ένα μωράκι γεννήθηκε την Πέμπτη από μητέρα θετική στον νέο κορονοϊό.
Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο στο Νοσοκομείο “Αττικόν”. Η 35χρονη μητέρα του είχε διαγνωστεί με COVID-19.
Το αγοράκι, βάρους 3.340 γραμμαρίων, είναι καλά στην υγεία του και αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικό ή όχι.
Τόσο το ίδιο όσο και η μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Θετικές ακόμα δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Κοζάνης

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζανης η είδηση πως ακόμη δύο νοσηλεύτριες έχουν βρεθεί θετικές στον κορονοϊό.

Πρόκειται για βοηθούς θαλάμου στην Παθολογική Κλινική, οι οποίες δεν νοσηλεύονται, αλλά παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.
Οι δύο νοσηλεύτριες είχαν έρθει σε επαφή με την 36χρονη νοσηλεύτρια που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Εξιτήριο για πέντε ασθενείς στην Κοζάνη

Τρεις ασθενείς πήραν εξιτήριο από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, ενώ δύο από το Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους από τη Δαμασκηνιά και έναν 55χρονο από την Πτολεμαϊδα.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι σήμερα 10-4-2020 δόθηκαν 3 εξιτήρια συνανθρώπων μας εκ των οποίων τα δύο ήταν περιστατικά από τη Δαμασκηνιά 86 και 85 ετών όπου νοσηλεύονταν από τις 15-3-2020 καθώς και ενός 55 ετών από την Πτολεμαΐδα πού νοσηλεύονταν από τις 24-3-2020 .

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ακατάπαυστα με πίστη ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές. Μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτείας για το καλό όλων μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νομό Κοζάνης έχουν προσβληθεί 75 άτομα από τον κοροναϊό. Από αυτούς οι 50 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ οι 25 παραμένουν στα σπίτια τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις