Logo

Χαρδαλιάς: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εκκλησιών [βίντεο]



 
 

Στις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς τη λειτουργία των ιερών ναών εν όψει του Πάσχα, αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

Μάλιστα επικαλέστηκε τις διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Ναύπακτου, ο οποίος ανέφερε πως οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και ένα νεωκόρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε κατηγορηματικά πως οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς.

"Παρακαλώ θερμά να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις την προτροπή της Ιεράς Συνόδου" είπε.
"Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ' εξαίρεση λόγους μετακίνησης.

...Ο εκκλησίες θα ειναι κλειστές, να αρκεστούμε στην ατομική προσευχή", συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεοραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. "Ας προσευχηθούμε από το σπίτι", ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλους τους επιβάτες των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα. Όπως είπε, σε 15 τακτικές πτήσεις έχουν ελεγχθεί συνολικά 724 επιβάτες τις τελευταίες ημέρες.

Οι επιβάτες μεταφέρονται από το αεροδρομιο σε ξενοδοχεία. Εκεί υποβάλλονται σε τεστ και όσοι βρεθούν αρνητικοί αποχωρούν για το σπίτι τους, ώστε να συνεχίσουν εκεί την καραντίνα. 'Οσοι βρεθούν θετικοί παραμένουν μέσα στο ξενοδοχείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις