Logo

"Μπλόκα" στα λιμάνια λόγω του κοροναϊού



 
 

Ξεκίνησαν από σήμερα, Παρασκευή, οι εκτεταμένοι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας εν όψει της επιβατικής κίνησης των εορτών του Πάσχα.

Μετά τα μπλόκα στα διόδια, ξεκίνησαν οι έλεγχοι και στα λιμάνια.

Λιμενικοί εξετάζουν αν τηρείται η μετακίνηση με πλοία μόνο μονίμων κατοίκων νησιών ή όσοι εξαιρούνται, με βάση τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού.

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών με τα ακτοπλοϊκά πλοία μπορούν να μετακινούνται μόνο όσοι μεταφέρουν προϊόντα τροφοδοσίας. Επίσης, επιτρέπεται η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από το δήμαρχο του νησιού.

Σήμερα, Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τη Ραφήνα και τρία από το Λαύριο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τις 22 μέχρι τις 29 Μαρτίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις σε λιμενικές ζώνες σε όλη την χώρα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοΐας δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχουν σε δράσεις και επιχειρήσεις σε νησιά, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Επίσης, επιτρέπεται η μετακίνηση για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που εργάζονται σε νησί.

Εξάλλου, μπορεί να μετακινείται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, αλλά και πολίτες για λόγους έκτακτης ανάγκης εφόσον το αποδεικνύουν με τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις