Logo

Κοροναϊός: Θετικοί τρεις γιατροί, δύο ασθενείς και μία νοσηλεύτρια στο "Ελπίς



 
 

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο "Ελπίς" όπου εντοπίστηκαν έξι νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Πρόκειται για δύο ασθενείς, τρεις γιατρούς και μία νοσηλεύτρια που προσβλήθηκαν από την ασθένεια COVID-19 στην καρδιολογική κλινική.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στην β’ παθολογική κλινική του νοσοκομείου “Ελπίς” εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού.

Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β’ χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά.

Όμως, μετά από τρεις ημέρες, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον ιό.

Αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και διαγνωστικά τεστ με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως έχει προσβληθεί ένας ασθενείς, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια.

Αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου "Ελπίς" που ήρθαν σε επαφή με τα έξι κρούσματα.

Η πρωινή εφημερία του νοσοκομείου ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση της παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής. Παράλληλα, 25 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι εργαζόμενοι στο "Ελπίς" ζητούν να τεθεί σε καραντίνα το νοσοκομείο. Να σταματήσει να εφημερεύει και να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό.

Κανένας σε καραντίνα στον  Ευαγγελισμό

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων, στον «Ευαγγελισμό», επεμβατικός καρδιολόγος Ηλίας Ηλίας Σιώρας  διέψευσε τις πληροφοίες περί 96 νοσηλευτών του εν λόγω νοσοκομείου που έχουν τεθεί σε καραντίνα, κάνοντας λόγο για " λανθασμένη ανακοίνωση".

Όπως είπε ο κ. Σιώρας κάποιο λάθος  έγινε με νούμερα που δόθηκαν και τόνισε ότι δεν  υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις