Logo

Βρετανία: Η απώλεια οσμής και γεύσης βασικά συμπτώματα του κοροναϊού



 
 

Η απώλεια οσμής και γεύσης προστέθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στον επίσημο κατάλογό των συμπτωμάτων του κορωναιού.

Οι Βρετανοί επιστήμονες πρόσθεσαν αυτά τα δύο συμπτώματα, στον πυρετό και το συνεχή βήχα που θεωρούνται, επίσης, σαφείς ενδείξεις του ιού SARS-CoV-2. Μάλιστα εκτιμούν πως η απώλεια οσμής και γεύσης μπορεί να αυξήσει κατά 2% τον εντοπισμό κρουσμάτων του κοροναϊού.

Προσθέτοντας την ανοσμία στον κατάλογο των συμπτωμάτων, ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί στο 93% από το 91% σήμερα με τη συμπερίληψη μόνο του βήχα και του πυρετού, δήλωσε ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας.

"Από σήμερα, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αυτοαπομονώνονται αν αναπτύξουν συνεχόμενο βήχα ή πυρετό ή ανοσμία", ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι αρχίατροι της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Η ανοσμία είναι η απώλεια ή η αλλαγή στην κανονική αίσθηση οσμής που έχει κάποιος. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης καθώς αυτά τα δύο συνδέονται στενά", τονίζουν οι αρχίατροι.
Άλλα συμπτώματα της ασθένειας COVID-19 είναι σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες η κόπωση, η διάρροια, το κοιλιακό άλγος ή η απώλεια όρεξης, αλλά δεν έχουν περιληφθεί στον βασικό ορισμό του κρούσματος.

Ερωτηθείς γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε σε σχέση με άλλες χώρες να συμπεριλάβει την απώλεια οσμής στον επίσημο κατάλογο των συμπτωμάτων, ο αναπληρωτής αρχίατρος της ΑγγλίαςΒαν-Ταμ είπε: «Το θέμα είναι: Ποιο από τα συμπτώματα αυτά κάνει πραγματικά τον εντοπισμό των κρουσμάτων καλύτερο ή χειρότερο;».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις