Logo

Κοροναϊός: Ένα βήμα πριν το εξιτήριο η τελευταία ασθενής με Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου



 
 

Στο νοσοκομείο του Ρίου, που είναι νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς για τον κοροναϊό, είχαν νοσηλευθεί οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, που ήταν η πρώτη συρροή κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο εκπαιδευτικός, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ασθενής που κατέληξε από κοροναϊό στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάρτιο.

Σήμερα στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μοναδική ασθενής με Covid-19. Η κατάσταση της υγείας της  έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως είπε στο thebest.gr ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα) στο νοσοκομείο του Ρίου, ως προς τον κοροναϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Επίσης αρνητικά είναι, όπως πληροφορείται το thebest.gr, τα 201 τεστ κοροναϊού που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 70 δείγματα αφορούν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και όλα ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Αρνητικά είναι και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις