Logo

Κοροναϊός: Δεύτερος δημοσιογράφος στην Αίγυπτο νεκρός από επιπλοκές της Covid-19



 
 

Η Ένωση Αιγυπτίων Δημοσιογράφων θρηνεί τη Δευτέρα το  δεύτερο μέλος της που κατέληξε από επιπλοκές του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ο Μόχι Ελ Ντιν Σαΐντ, που εργαζόταν στο Εθνικό Ίδρυμα Τύπου στο Κάιρο, έχασε τη ζωή του από τα γενικότερα προβλήματα που του προκάλεσε η ασθένεια Covid-19.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ο  εν λόγω δημοσιογράφος που υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα για πολλά χρόνια, μετέβη στις 12 Μαΐου στο Νοσοκομείο Γκαλαά του Καΐρου, που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις, για την τακτική αιμοκάθαρση. Όμως, σε προληπτικό έλεγχο, η θερμοκρασία του βρέθηκε να είναι υψηλότερη από την κανονική και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή Αμπασέια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Εκεί εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας και εν τω μεταξύ διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέχρι που κατέληξε τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο Μόχι Ελ Ντιν Σαΐντ είναι ο δεύτερος Αιγύπτιος δημοσιογράφος που καταλήγει από επιπλοκές του κοροναϊού.

Πριν από, περίπου,  τρεις εβδομάδες, ο δημοσιογράφος Μαχμούντ Ριάντ Αμπουγκάμπαλ, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος στην ιστοσελίδα «Ελ Χαμίς» πέθανε από επιπλοκές του κοροναϊού.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις