Logo

Με λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε στους κατηγόρους του



 
 

Πολιτική δίωξη σε βάρος του κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του σε βάρος του κατηγορητηρίου από την Προανακριτική Επιτροπή για την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του και πως στόχος των κατηγόρων του είναι να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Στόχο έχουν ακόμη, να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis ως ανύπαρκτο και σκευωρία», ανέφερε.

«Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης», συμπλήρωσε. Μάλιστα ευχήθηκε ...«ολόψυχα» να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για να συνεχίσει να βασανίζει τους κατηγόρους του με την αλήθεια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί μιάμιση ώρα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος απάντησε για όσα τον καταγγέλλουν οι επικριτές του, ενώ σε δύο περιπτώσεις επικαλέσθηκε τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συνταξιούχος εισαγγελικός λειτουργός αποδόμησε το νέο "κατηγορητήριο" που βασίζεται στους ισχυρισμούς των πρώην συναδέλφων του Γεωργίας Τσατάνη, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράικου και του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.

Μιλώντας για τη συνταξιούχο εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία διερεύνησε την υπόθεση Βγενόπουλου, ανέφερε ότι με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, γεγονός που στηλίτευσαν η Ελένη Ράικου και ο Ιωάννης Αγγελής. Τόνισε ότι η Γ. Τσατάνη μέσα σε 72 ώρες μελέτησε και «με πρωτοφανή ευφυΐα δακτυλογράφησε τη διάταξη απαλλαγής Βγενόπουλου», η οποία αριθμούσε 801 σελίδες. «Η Γ. Τσατάνη δεν πρέπει να έφαγε, να ήπιε και να επισκέφτηκε στο λουτρό της» σχολίασε δηκτικά για να καταδείξει την ταχύτατη δακτυλογράφηση της συνταξιοδοτημένης εισαγγελέα, συμπληρώνοντας ότι ο αποθανών επιχειρηματίας «είχε την αλαζονεία να προαναγγείλει» την απαλλαγή του.

Υπενθύμισε πως για τους χειρισμούς αυτούς, η Γ. Τσατάνη τιμωρήθηκε αμετάκλητα με στέρηση μισθού από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε ψεύτη τόσο τον Θ. Πλεύρη όσο και τους 30 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν το αίτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του που ισχυρίζονται ότι η συνταξιοδοτημένη εισαγγελέας απηλλάγη. «Η κ. Τσατάνη είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ» είπε…

Ο κ. Παπαγγελόπουλος περιέγραψε συνάντησή του με την Γ. Τσατάνη που έγινε με δική της πρωτοβουλία, με σκοπό την ικανοποίηση της επιδίωξής της να προβιβαστεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση του με τη Γεωργία Τσατάνη:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Τσατάνη μου εκμυστηρεύτηκε ιδιαίτερα προσωπικά της θέματα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο.

Μου εμπιστεύτηκε για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή σκληρότητα που επέδειξε σε έναν αθώο, καλό και αγαθό άνθρωπο ποιος την πίεσε και γιατί συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά. Να τον προφυλακίσει! Αλλά, ευτυχώς, την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον οποίο έσπευσε να συμβουλευτεί. Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κων. Μητσοτάκης και μάλιστα υπάρχουν μάρτυρες για τη συζήτηση που είχαμε».

Αναφερόμενος στον πρώην προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, συνέδεσε όσα έχει καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή με τις στενές σχέσεις που έχει με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο.

Κατήγγειλε δε πως όσα είπε εναντίον του ο κ. Αθανασίου, συνδέονται με την επιθυμία του να αναλάβει για τρίτη φορά τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα. Τότε, επικαλέστηκε και πάλι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ως προς τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens και τους χειρισμούς του κ. Αθανασίου...

Ως προς την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος συνέδεσε τη ραγδαία αλλαγή της συμπεριφοράς της με τα τρία και ανεξήγητα εμβάσματα της Novartis σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον σύζυγό της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε σχετικά με την Ελένη Ράϊκου:

«Στη σατανική μεθόδευση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί να μην είχε ρόλο η κ. Ράικου. Κανείς δεν είχε ακούσε τίποτα και δεν γνώριζε για τον Ρασπούτιν, και θυμήθηκε η κυρία Ράικου ότι της το είχα πει πριν 15 χρόνια στο γραφείο της. Όταν παραιτήθηκε η κυρία Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα έβγαιναν ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Novartis. Τα σχετικά έγγραφα τα έλαβε πριν αποχωρήσει από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς. Ήξερε για τα εμβάσματα και δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Επειδή είχε λερωμένη τη φωλιά της προσπάθησε να έχει καλή σχέση μαζί μου. Με έβλεπε κατ' ιδίαν. Συναντηθήκαμε 2 ή 3 φορές τουλάχιστον σε γεύματα 2-3 ατόμων εκτός από εμάς τους 2, που τα είχε προσκαλέσει η ίδια, πρόσωπα που εμπιστευόταν. Για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες. Στην πρώτη της κατάθεση δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν. Ξέχασε και τον Ρασπούτιν και τα εμβάσματα κλπ»

Σχετικά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή που "πρωταγωνιστούσε" στη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε την ύπαρξη μήνυσης που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις ισραηλινές Αρχές εναντίον του Μάκη Βορίδη, θεωρώντας τον αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης.

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι κατά την κατάθεση του Μιωνή απουσίαζε ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, τον οποίο ο Μιωνή θεωρεί Ναζί!

Ως προς τη συνάντηση του με τον Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην υπουργός ανέφερε:

«Η συνάντηση με τον Μιωνή κράτησε περίπου μισή ώρα. Όταν έφτασα στο γραφείο του Παππά, ο Μιωνής ήταν ήδη εκεί. Με έντονο ύφος ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς του υποθέσεις. Αποχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση και είπε “με λάθος Εβραίο τα βάλατε. Θα δείτε τι θα πάθετε”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνάντηση των τριών μας έγινε με δική του πρωτοβουλία για να ζητήσει πολιτική παρέμβαση για τις υποθέσεις του. Κι ενώ του αρνηθήκαμε, επέστρεψε».

-> Διαβάστε εδώ τι ανέφεραν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις