Logo

"Πράσινο φως" από την κυβέρνηση σε τουρίστες από 29 χώρες



 
 

Ανακοινώθηκε η λίστα με τα συνολικά 29 κράτη, κάτοικοι των οποίων μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε μετά από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Πιο αναλυτικά, από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα τουρίστες από τα ακόλουθα κράτη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Στους επισκέπτες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με βάση την επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 29 χώρες περιλαμβάνονται η Γερμανία και η Νότια Κορέα οι οποίες παρουσίασαν αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού τα τελευταία 24ωρα...

Μάλιστα στη Νότια Κορέα έκλεισαν τα μουσεία και τα πάρκα, ενώ αποφασίστηκε η παρακολούθηση μαθημάτων στα σχολεία από έναν στους τρεις μαθητές κάθε τάξης.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις