Logo

Ζημιές-"αντίποινα" για τη σύλληψη αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Ζημιές σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ και διαγνωστικό κέντρο προκάλεσαν άγνωστοι το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κρέμασαν πανό σε τείχος στην Άνω Πόλη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες μετά από επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρη Σταμάτη στην Καλαμαριά.

Άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες σούπερ μάρκετ και διαγνωστικού κέντρου που βρίσκονται επί του οδού Ολυμπιάδος στη Θεσσαλονίκη.

Φεύγοντας πέταξαν τρικάκια και χάθηκαν στα στενά της περιοχής. Αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, αλλά μετά την εξέτασή τους οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην επίθεση στα δύο καταστήματα.

Στα τρικάκια που πέταξαν αναφέρονται τα εξής: «Οι δύο συλληφθέντες ποτέ δεν θα είναι μόνοι. Στις φλόγες μας οι μπάτσοι, στις φλόγες μας οι νόμοι».

Εξάλλου, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο τείχος επί της οδού Ελένης Ζωγράφου.


Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικου χώρου και υπογράφει η «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή», επισημαίνουν πως πρόκειται για «παρεμβάσεις με πανό και τρικάκια, σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε έγκλειστους/ες συντρόφους/ισσες και στους συλληφθέντες της Τετάρτης».

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις