Logo

Κοροναϊός: Κόλλησε Βέλγος πρίγκιπας σε πάρτι στην Ισπανία - Θετικός ο πρωθυπουργός της Αρμενίας



 
 

Σάλος έχει προκληθεί στο Βέλγιο αλλά και την Ισπανία, καθώς Βέλγος "γαλαζοαίματος" προσβλήθηκε από κοροναϊό σε πάρτι στην Ισπανία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 15 ατόμων.

Εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, ο 28χρονος πρίγκιπας Ιωακείμ πήγε στην Ισπανία, για να εργαστεί για την πρακτική του στις 26 Μαΐου.

Δύο ημέρες αργότερα παρευρέθηκε σε ένα πάρτι με 27 άτομα στην Κόρντομπα.

Τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας, ανιψιός του βασιλιά του Βελγίου, Φιλίππου, κόλλησε κοροναϊό. "Ζητώ συγγνώμη που δεν σεβάστηκα τα μέτρα της καραντίνας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν" δήλωσε.

Στην εν λόγω πόλη απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 15 ατόμων. Η ισπανική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Όσοι παραβίασαν τα μέτρα της καραντίνας αντιμετωπίζουν πρόστιμα της τάξεως των 10.000 ευρώ και έχουν ήδη τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα.

Θετικός και ο Αρμένιος πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι εξετάστηκε και διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος με βίντεο που προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook.
“Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, αλλά αποφάσισα να υποβληθώ σε τεστ γιατί σχεδίαζα να επισκεφτώ την πρώτη γραμμή”, δήλωσε, ενώ θετικά στον ιό βρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Στην Αρμενία που έχει πληθυσμό τριών εκατομμυρίων, έχουν καταγραφεί 9.402 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 139 θάνατοι.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις