Logo

Πέτσας: Το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει τα ξενοδοχεία για τους τουρίστες σε καραντίνα



 
 

Το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες θα επωμιστούν το κόστος των ξενοδοχείων που θα φιλοξενούνται τουρίστες που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό.

Αυτό εξήγγειλε σήμερα, Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην έναρξη των διεθνών πτήσεων από τις 15 Ιουνίου.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως σε περίπτωση που κάποιοι τουρίστες, βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό και μπουν σε καραντίνα, "θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο".

"Από τότε που βάλαμε το lockdown ή που κλείσαμε τα σύνορά μας οι πολίτες που φτάνουν με κάποιες πτήσεις στην Ελλάδα, στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" υποβάλλονται σε τεστ, μένουν ένα βράδυ και ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν να είναι σε μια πιο χαλαρή καραντίνα πλέον επτά ημερών ή σε μια πιο αυστηρή καραντίνα 14 ημερών. Όλο αυτό το διάστημα πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη διαδικασία και είχαμε φροντίσει με ομαλότητα, χωρίς προβλήματα να φιλοξενηθούν και σε ξενοδοχεία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ή μέχρι να τελειώσει η καραντίνα", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε: 

"Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά με μια διαφορά: πρώτον, ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολύ λιγότερα περιστατικά, καθώς η επιδομιολογική καμπύλη των χωρών της Ευρώπης από όπου αναμένονται αφίξεις φαίνεται να συγχρονίζονται προς τα κάτω.

Δεύτερον θα έχουμε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους και τρίτον τα κρούσματα που θα βγαίνουν θετικά θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστους που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο".

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις