Logo

Άγιο Όρος: Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με περιορισμούς



 
 

Στους ρυθμούς προ κοροναϊού, επιστρέφει από σήμερα 1η Ιουνίου και το Άγιο Όρος, καθώς επιτρέπεται η είσοδος στους προσκυνητές.

Η είσοδος των πιστών πραγματοποιείται με την επίδειξη των ειδικών διαμονητηρίων, ενώ επιστρέφουν στις εργασίες τους και οι εργαζόμενοι στις Ιερές Μονές.

Όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπονται 15 άτομα ανά Ιερά Μονή, μέχρι 10 άτομα για τις Σκήτες, δύο ανά Κυριακό Ιδιόρρυθμου Σκήτης και ένας ανά Ιερό Καλύβι.

Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησαν τα δρομολόγια με το ταχύπλοο “Παναγία” στις 8.35 το πρωί καθημερινά από την Ιερισσό έως την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Επίσης, από την Ουρανούπολη αναχωρεί καθημερινά το ταχύπλοο “Οδηγήτρια” στις 9.45 το πρωί και επιστρέφει από Δάφνη στις 12.10. Από την Ουρανούπολη εκτελεί δρομολόγια και το θαλάσσιο ταξί “Πορταίτισσα”.

Καθημερινά πραγματοποιείται και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου “Ευαγγελίστρια” που μεταφέρει καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Άγιο Όρος.

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάνε οι κρουαζιέρες προς το Άγιον Όρος, κατά τις οποίες γίνεται ο περίπλους και μπορούν να συμμετέχουν εκτός από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Όλα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με μειωμένο πρωτόκολλο 50%.

Λόγω της αυξημένης κίνησης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια με τα ταχύπλοα πλοία και το θαλάσσιο ταξί.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις