Logo

Φιλιατρά: Μετανάστης προσπάθησε να αρπάξει τρίχρονο κορίτσι [βίντεο]



 
 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών στη Μεσσηνία όπου νεαρός μετανάστης πλησίασε και προσπάθησε να αρπάξει ένα τρίχρονο κοριτσάκι που έπαιζε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η απόπειρα αρπαγής σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ο αλλοδαπός τραβούσε το χέρι του κοριτσιού. Όμως η μητέρα του παιδιού ήταν σε κοντινή απόσταση και πήρε την κόρη της από τα χέρια του Σουδανού μετανάστη!

Οι γονείς πήγαν μαζί με το κοριτσάκι στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Ο Αφρικανός που βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Ο ίδιος αρνείται ότι επιχείρησε να αρπάξει το κορίτσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο περιστατικό απόπειρας αρπαγής παιδιού από την ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε:

"Προσπάθησε ο εν λόγω ‘κύριος’ να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό. Τραβούσε το παιδί από το χέρι, το πήρε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα.

Και εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα το οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε 5.000 αλλοδαπούς από διάφορες χώρες.

Συμφωνώ ότι είμαστε αγροτική περιοχή, συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε εργατικά χέρια αλλά διαφωνώ ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τα εργατικά χέρια θα πρέπει να μπει κάποια σειρά και να δηλώνονται ποιοι έχουν, πόσους έχουν, να καταγράφονται και να μπει μια σειρά. Δεν θα φύγουμε εμείς από τον τόπο μας για να μείνουν αυτοί εδώ. Ούτε να κινδυνεύουνε τα παιδιά μας”.

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις