Logo

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού για κρούσμα κοροναϊού σε κρατούμενο



 
 

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την διαπίστωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού εντός του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Το κρούσμα εντοπίστηκε σε κρατούμενο στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στον Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν 33χρονο ο οποίος είχε μεταφερθεί στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου για ωτορυνολαρυγγολογικές εξετάσεις. Εκεί διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19,  «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, πρόκειται για κρατούμενο με καταγωγή από την Αρμενία ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει ενημερωθεί για το κρούσμα ώστε να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους των φυλακών.

Ήδη τρεις κρατούμενοι που μοιράζονταν το ίδιο κελί με τον 33χρονο, βρίσκονται σε απομόνωση, όπου θα παραμείνουν την Τετάρτη που θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβει βιολογικό υλικό για τεστ και να κάνει ιχνηλάτηση για πιθανά άλλα κρούσματα. Στο μικροσκόπιο θα μπουν κρατούμενοι που προαυλίζονται αλλά και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται πως εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό είχαν εκφράσει με γραπτό τους κείμενο, την ανησυχία τους, ζητώντας αποσυμφόρηση των φυλακών.

Μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, ανέφερε την ανησυχία κρατουμένων και φυλάκων για το κρούσμα του κοροναϊού.

"Το πληροφορηθήκαμε χθες το απόγευμα, για το κρούσμα σε μια συγκεκριμένη πτέρυγα. Έγινε το τεστ, βγήκε θετικός. Ένα κρούσμα κορονοϊού μέσα σε μια φυλακή και μάλιστα στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από παλιό που κυκλοφορούσε στις εγκαταστάσεις έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν υπήρξε διασπορά από την μετακίνηση του κρατούμενου" επεσήμανε.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις