Logo

Παπαγγελόπουλος: "Κατοχικό δικαστήριο" η Προανακριτική Επιτροπή [βίντεο] 
 

Ως ...κατοχικό δικαστήριο χαρακτήρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ευθύνες του στις υποθέσεις Novartis και Μιωνή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε πως "η εξέλιξη της διαδικασίας συνιστά κατάχρηση εξουσίας" με αφορμή το ηχητικό υλικό του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Όπως είπε, θα μπορούσε να μην εμφανιστεί και να καταθέσει με υπόμνημα εγγράφως, ως είχε δικαίωμα στην Επιτροπή, σημειώνοντας ότι του δόθηκαν μόλις εννέα ημέρες για να μελετήσει 200.000 σελίδες.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν καταθέσει.

Επεσήμανε δε ότι αποχώρησε για να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες. Έκανε λόγο για παράνομες καταθέσεις ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία της επιτροπής «κατοχικό δικαστήριο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρώην υπουργός είπε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η αθωότητα του είναι προφανής και ότι ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος. Επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους. Αλλά παγκόσμια.

Πρόσθεσε δε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην φαρμακοβιομηχανία στις ΗΠΑ, είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Και εγώ και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήρθε η καταγγελία και την ερευνήσαμε".

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση, δέχτηκαν καταγγελίες και μηνύσεις.

Ο κ Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος του μεγαλύτερου σκανδάλου.

Ως προς τις συνομιλίες Μιωνή - Παππά, δήλωσε ότι "ο πρώην Υπουργός παγιδεύτηκε και το μόνο του λάθος ήταν ότι δεν κατάλαβε τι άνθρωπος ήταν ο επιχειρηματίας". Ο ίδιος είπε ότι τον συνάντησε μία φορά μολονότι ο ίδιος ήταν αντίθετος μετά από παράκληση του Ν.Παππά.

Σημείωσε δε πως από τις στιχομυθίες που ακούγονται στην κασέτα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η κυρία Τουλουπάκη «δεν πλησιάζεται», ενώ ο ίδιος παρέμενε ανεπηρέαστος και δεν υπέκυπτε σε παραινέσεις.

Πρόσθεσε ότι στο σημείο που γίνεται η αναφορά «ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά» υπάρχει επέμβαση για αυτό και στην απομαγνητοφώνηση υπάρχει η φράση «ακατάληπτο». "Έχει πέσει πετσόκομμα μπας και μπορέσουν και το συνδικάσουν με μένα" εξήγησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως αρνήθηκε να συνδιαλαγεί με τον Μιωνή.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα δημοσιεύματα στα οποία παρουσιάζεται διάλογος Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή όπου οι δύο υπουργοί φέρονται να συζητούν πώς θα «δέσουν» τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για εγκληματική οργάνωση, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ακόμη μια προσπάθεια να πάει η μπάλα στην «εξέδρα».

Προσέθεσε ότι δεν θα μπει σε διάλογο με «κασετάκηδες».

Τι απαντά στον Π. Καμμένο

Ως προς την αντίδραση του Πάνου Καμμένου που διαψεύδει τη συνομιλία απειλώντας να προσφύγει σε βάρος του στη Δικαιοσύνη, ο κ. Παπαγελλόπουλος είπε ότι κατανοεί πως «ο κ. Καμμένος είναι σε δύσκολη θέση».

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη δημοσιευόμενη συνομιλία του με τον Π. Τζένο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το περασμενο Σάββατο, λέγοντας πως από αυτούς τους διαλόγους φαίνεται πως δεν έκανε τα χατίρια και αρνήθηκε να πάρει τηλέφωνο τον κ. Ζαγοραίο (σ.σ. τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών). «Εγώ δεν πήρα τον Ζαγοραίο», σημείωσε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην ΕΡΤ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2020 από directNEWS.gr Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις