Logo

Χίος: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή της ΒΙΑΛ - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις [βίντεο+φωτό]



 
 

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στην περιοχή της ΒΙΑΛ στην τοπική κοινότητα Χαλκείου στη Χίο.

Όπως μεταδίδει το astraparis.gr, μετά τις 13:00 η μεγάλη πυρκαγιά, που μαινόνταν στην περιοχή των Βαβύλων βρίσκεται σε ύφεση χωρίς να υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν αποχωρήσει από το μέτωπο και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και για να διασφαλίσουν πλήρως την απομόνωση κάθε μικροεστίας.

Προς το παρόν δεν είναι εφικτό να  εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά.

Το ευτυχές στην υπόθεση, όπως επισημαίνει η τοπική ιστοσελίδα, ήταν ότι δεν κινδύνευσαν άμεσα οικισμοί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια. 

Μάλιστα, νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου είχε δώσει εντολή εκκένωσης από τους κατοίκους στα χωριά Θαλοποτάμι και Σκλαβιά. 

Σύμφωνα με το politischios.gr,  η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην καρδιά ων Καμποχώρων, με την  αρχική εστία να εκδηλώνεται σε  δασική έκταση των Βαβύλων και να λαμβάνει σύντομα διαστάσεις λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 

Κάποια στιγμή το κύριο μέτωπο της φωτιάς κατευθυνόταν προς την περιοχή των Σκλαβιών και για το λόγο αυτό είχε δώσει την εντολή εκκένωσης για τα δύο χωρία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, καθώς η κατάσταση φαινόταν εξαιρετικά επικίνδυνη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική  για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου και από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Σημειώνεται, ότι εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχείρησαν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

 

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις