Logo

O πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, παρά τις απαγορεύσεις, έφθασε στην Ελλάδα



 
 

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού μοιράστηκε σειρά φωτογραφιών στον λογαριασμό του στο Instagram την Τετάρτη, που τον έδειχναν να φτάνει στην Αθήνα, καθώς και σε ένα αεροδρόμιο, φορώντας μάσκα.

Έτσι, μάθαμε ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον, παραβίασε την ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια σε άλλες χώρες.

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του, στην οποία φοράει μάσκα την ώρα που βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο, ενώ σε άλλη δημοσίευσή του ανέφερε ότι έφτασε στην Αθήνα.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον έφτασε στην Ελλάδα πέταξε μέσω της Σόφιας, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Όποιος επιστρέψει στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να απομονωθεί για 14 ημέρες, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Βρετανική κυβέρνηση.

Υπήρξαν αρκετές αναφορές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνάψει συμφωνίες «αεροπορικής γέφυρας» με ορισμένες χώρες για να επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδέψουν εκεί και να μην απομονωθούν κατά την επιστροφή τους - αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί ένας κατάλογος.

Μιλώντας στην Daily Mail, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Πήλιο, χθες το βράδυ, ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε: «Είμαι στο Πήλιο για δουλειές, προσπαθώντας να κάνω την κατοικία μου covid-free, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν. Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα μέτρα στο κατάλυμα, γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τον κοροναϊό εδώ. «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χάρηκαν πολύ που με είδαν να έρχομαι. Όλοι ήθελαν να μάθουν από πού ήρθα και τι έκανα. Στη συνέχεια, μέτρησαν τη θερμοκρασία μου. Πρέπει να εισαγάγουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Απ’ ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ προσεκτικοί εδώ». 

Το εξοχικό του πατέρα Τζόνσον βρίσκεται στο χωριό Χόρτο στο νότιο Πήλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε να το επισκεφθεί από το 2018.

Φυσικά το ταξίδι του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Rosena Allin-Khan του Εργατικού κόμματος, που είπε:  «Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν τις οδηγίες - δεν θα πάνε όλοι φέτος διακοπές. Φαίνεται πως αυτοί που είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό έχουν διαφορετικούς κανόνες».

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν είπε ότι το περιστατικό «βρωμάει. Δε γίνεται να ισχύουν άλλοι κανόνες για αυτούς (που είναι κοντά στον Τζόνσον, με σαφή υπαινιγμό και για τον στενό συνεργάτη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντομινίκ Κάμινγκς) και άλλοι για τους υπόλοιπους από εμάς».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νότιου Πηλίου, Μιχαήλ Μιτζικός δήλωσε ότι αν ο Στάνλεϊ Τζόνσον ήρθε παράνομα, θα το κρίνουν οι ελληνικές αρχές και επεσήμανε ότι και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού οφείλει να συμμορφωθεί στις υποδείξεις καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, «τηρούνται ευλαβικά από τους 2.000 καταγεγραμμένους κατοίκους του χωριού. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2020 από directNEWS.gr πηγή: efysn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις