Logo

Κυβερνοεπίθεση στην Alpha Bank; - Ανάστατοι χιλιάδες πελάτες για τους λογαριασμούς τους



 
 

Πανικός δημιουργήθηκε από το βράδυ της Παρασκευής για χιλιάδες πελάτες της Alpha Bank που έλαβαν μηνύματα με κωδικούς για συναλλαγές τους μέσω του e-banking που δεν πραγματοποίησαν.

Πελάτες της τράπεζας έλαβαν μήνυμα SMS με κωδικούς μίας χρήσης για συναλλαγή μέσω e-banking που δεν είχαν κάνει, ή και μηνύματα για να αλλάξουν τους κωδικούς τους.
Το μήνυμα που έλαβαν πολλοί χρήστες του ebanking της Alpha Bank στα κινητά τους έγραφε χαρακτηριστικά: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5'».

Αμέσως δημιουργήθηκε αναστάτωση και εύλογο ανησυχία για κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της τράπεζας.

Οι πελάτες άρχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό αριθμό ανάγκης της τράπεζας αλλά οι γραμμές ήταν κατειλημμένες, ενώ μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής η υπηρεσία εξυπηρέτησης των πελατών δεν λειτουργεί ούτως ή άλλως... Μάλιστα το τηλέφωνο έδειχνε ότι ήταν εκτός λειτουργίας...

Αποτέλεσμα; Νέα αναστάτωση για χιλιάδες πελάτες της Alpha Bank οι οποίοι προσπάθησαν να βγάλουν άκρη κοινοποιώντας το πρόβλημα στα social media.

Μετά από ώρα εκδόθηκε ανακοίνωση της Alpha Bank, καθησυχαστική για τους πελάτες και τα χρήματα τους, αποδίδοντας το πρόβλημα ότι είναι «τεχνικής φύσεως» θέμα και ότι δεν υφίσταται ζήτημα κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα της τράπεζας. Καλούν δε τους πελάτες να μην λάβουν υπόψιν τους τα μηνύματα που έλαβαν.

Διαβάστε την ανακοίνωσή της Alpha Bank:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Πάντως, το πρόβλημα παρέμενε και το πρωί του Σαββάτου με πολλούς πελάτες να μην έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ η επικοινωνία με την τράπεζα στον τηλεφωνικό αριθμό 2103260000 είναι αδύνατη. Μετά από αναμονή άνω των 10 λεπτών, το τηλέφωνο κλείνει...

Δείτε το tweet της Alpha Bank

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις