Logo

Καλογρίτσας καταγγέλλει το "White House" - ΣΥΡΙΖΑ: Είναι συνεταίρος του Θεοδωρικάκου...



 
 

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η αντιδικία του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC για σύμβαση ύψους 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας πως ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.
Η εταιρεία της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η λιβανέζικη εταιρεία έχει προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχτεί εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση ελβετικού διαιτητικού δικαστηρίου της Γενεύης, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας επιχειρηματίας οφείλει 3.000.000 ευρώ που του είχαν καταβληθεί (ως υπεργολάβου) βάση ιδιωτικού συμφωνητικού για την κατασκευή του έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συμφωνητικό ειχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2016 και η απόφαση του Ελβετικού Δικαστηρίου εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει πως πρόκειται για εικονική σύμβαση και πως τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του... White House».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House», απάντησαν: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.

Στο δικόγραφο η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει:

«Η από 28.08.2016 υποτιθέμενη «συμφωνία» αναφορικά με υποτιθέμενη υπεργολαβία με «έργο» στα Αραβικά Εμιράτα προτάθηκε προκειμένου να «δικαιολογήσει» την εκταμίευση ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ειχε συμφωνηθεί όπως καταβληθεί ως μέρος της ανερχόμενης σε 25 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχής της στην αφανή εταιρία της πρωτης με την ανώνυμη εταιρία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογριτσας  Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ» η οποία είχε συσταθεί σε συμφωνία με το “White House” με σκοπό τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό»

Υπενθυμίζεται πως εταιρεία του Καλογρίτσα είχε πάρει ως υπερθεματιστής μια από τις άδειες τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που είχαν δημοπρατηθεί. Όμως αποχώρησε καθώς δεν κατέθεσε τα χρήματα.
Εξάλλου, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταγγείλει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει - να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στο διαγωνισμό.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της πλευράς του Χρήστου Καλογρίτσα, από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.
Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις