Logo

Χημικά και μολότοφ έξω από τη Βουλή - Άγρια επίθεση της αστυνομίας - 9 συλλήψεις, 6 ένστολοι τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Ενταση επικρατησε την Πέμπτη έξω  από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις 

Σύμφωνα με την αστυνομία,  ομάδα ατόμων άρχισε να πετά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις  που βρίσκονταν μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ .

Πάντα κατά την αστυνομία, άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν τουλάχιστον 6-7 μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

H συγκέντρωση ήταν μεγάλη και όπως εκτιμάται η αστυνομία βρήκε την ευκαιρία, με την πρώτη αφορμή, να διαλύσει τους συγκεντρωμένους με τα χημικά. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές που δεν είχαν καμία σχέση με επεισόδια, ενώ εγκλωβίστηκαν άτομα στα γύρω στενά, σε μια εγκληματική ενέργεια κατά την οποία κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ελάχιστοι  από τους διαδηλωτές ήταν όσοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά της αστυνομίας.

 

Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα ήταν αποπνικτική για τον κόσμο.

Οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων και την προσαγωγή άλλων οκτώ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν κλήθηκε από τη θέση του να μιλήσει για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός ανέφερε πως έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις