Logo

Κοροναϊος: Θετικοί 85χρονος σε γηροκομείο στην Καβάλα και 10χρονος Σέρβος στη Θάσο



 
 

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές στην Καβάλα και τη Θάσο μετά από δύο κρούσματα κοροναϊού.

Ένας 85χρονος τρόφιμος γηροκομείου στην Καβάλα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός, είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε στη γειτονική Ξάνθη.

Όταν επέστρεψε, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό τους χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους τροφίμους, ή το προσωπικό του ιδρύματος.

Από το βράδυ της Τετάρτης που βρέθηκε ο ηλικιωμένος θετικός στον κορωναϊό, σήμανε συναγερμός.

Συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 80 δειγματοληπτικά τεστ στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου.

Θετικός 10χρονος Σέρβος τουρίστας

Στο μεταξύ αγόρι ηλικίας δέκα ετών από τη Σερβία, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Θάσο, βρέθηκε θετικό στον κορωναϊό.

Το παιδάκι αρχικά παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και ο πατέρας του με ιδιωτικό αυτοκίνητο το μετάφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Το τεστ βγήκε θετικό, αν και το παιδί ήταν ασυμπτωματικό.

Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα, η οποία βρέθηκε αρνητική, ενώ ο πατέρας είχε υποβληθεί σε τεστ κατά την είσοδό του στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διοικητής του Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε πως η μετεγχειρητική πορεία του μικρού είναι πάρα πολύ καλή, ενώ συνοδεύεται από την μητέρα του. Και οι δυο βρίσκονται σε απομόνωση.

Ο 10χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις ακόμα μέρες και μετά το εξιτήριο θα επιστρέψει στη Θάσο όπου θα μεταφερθεί μαζί με την μητέρα του στο ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Ο κ. Κλειτσιώτης, υπογράμμισε ότι οι γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και έχουν αναστατωθεί, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις