Logo

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 4 αγνοούμενων ανοιχτά της Κισσάμου



 
 

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Κισσάμου Χανίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την Κυριακή, καθώς αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν πέντε άτομα. 

Όπως έγινε γνωστό από τον διασωθέντα, ο ίδιος και οι συνεπιβάτες του βρέθηκαν στη θάλασσα όταν η βάρκα αναποδογύρισε  ανοιχτά του Ακρωτηρίου "Σπίθα".

 Ήδη για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Όπως αναφέρει το neakriti.gr,   παρά το γεγονός ότι "σύμμαχος" στις έρευνες είναι οι καλές καιρικές συνθήκες, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις αγνοούμενοι.

Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή την υπόθεση και τα όσα έχει αναφέρει ο Αλγερινός που διασώθηκε χθες Σάββατο από φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, λίγη ώρα μετά που η βάρκα με τους  5 συνολικά πιθανότατα μετανάστες (4 Αλγερινούς και έναν Τυνήσιο), που ξεκίνησαν από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία, αναποδογύρισε.

Η αίτια, όπως ο ίδιος  ο διασωθείς πάντα αναφέρει,  ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. 

Ο Αλγερινός μετά την διάσωσή του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κίσσαμου από όπου και αναχώρησε την Κυριακή και πλέον παραμένει στο λιμεναρχείο των Χανίων για συμπληρωματική κατάθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις