Logo

Κορινθία: Ολονύχτια η μάχη με τη φωτιά που απειλεί σπίτια - Εκκενώθηκε και έκτος οικισμός [βίντεο+φωτο]



 
 

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών στις Κεχριές Κορινθίας, όπου μαίνεται ανεξέλεγτη η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Με τη δύση του ήλιου σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα και το βάρος της πυρόσβεσης έπεσε αποκλειστικά στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις φλόγες, που όπως μετέδωσε το MEGA έχει εισέλθει σε αυλές και μπαλκόνια σπιτιών. 

Το korinthostv.gr αναφέρει πως από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο, πληροφορία που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική, η οποία κάνει λόγο για φλόγες που "έγλειψαν" τους τοίχους σπιτιών. 

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκε και έκτος οικισμός στην Κορινθία, αυτός του Άγιου Ιωάννη. Είχαν προηγηθεί οι εκκενώσεις των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες,  Αλαμάνο και Αθίκια. 

Οι κάτοικοι αυτών των οικισμών έχουν  μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις".

Ο κ. Βαρθακογιάννης είπε, επίσης, ότι  αναμένονταν από τη Θεσσαλονίκη στις Κεχριές 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με πληροφορίες, σπρώχνουν τη φωτιά προς νότια κατεύθυνση προς τα Αθίκια και τπ Χιλιομόδι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των ριπών του ανέμου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και ενίοτε έντονες λόγω του πευκόφυτου και του δύσβατου της περιοχής. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει  καλό οδικό δίκτυο στην περιοχή, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις