Logo

Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας



 
 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν για  τρίτη ημέρα να επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας.

Σύμφωνα με το ert.gr, η  φωτιά καίει σε μια χαράδρα, ενώ έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

To hlektra.gr αναφέρει, επικαλούμενο την Πυροσβεστική, αναφέρει πως με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή της περιοχής στις Κεχριές Κορινθίας. 

Η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση και με την γενική εικόνα της πολύ καλή, όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στο σημείο και συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το μέτωπο που εκτείνονταν σε μήκος 30 χιλιομέτρων έκανε στάχτη και αποκαΐδια το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Αλαμάνο, λίγο έξω από τα Αθίκια Κορινθίας και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 σπίτια, οχήματα και καλλιέργειες.

Στο Σοφικό, εκκενώθηκε προληπτικά η μεγάλη παιδική κατασκήνωση «The Ranch».


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις