Logo

Δίωξη για διαφθορά κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο



 
 

Οι ελβετικές αρχές ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοαφαίρου θα έχει πλέον επισήμως την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς την άσκηση δίωξης σε βάρος του διέταξε ο Ελβετός ειδικός ανακριτής Στέφαν Κελέρ. 

Η εντολή του ανακριτή αφορά εκτός από τον Ιταλοελβετό πρόεδρο της FIFA και τον Ελβετό γενικό εισαγγελέα Μικαέλ Λομπέρ, καθώς υπάρχουν υποψίες για «συμπαιγνία».

Σύμφωνα με τον κ. Κελέρ θα πρέπει να εξετασθεί η φύση των συναντήσεων  που είχε ο Ινφαντίνο με τον Λομπέρ τον Ιούνιο του 2017.

Ο Λομπέρ παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη θέση του (ήταν υπεύθυνος σχετικά με τα σκάνδαλα διαφθοράς στη FIFA από τον Μάρτιο του 2015) και σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, «παραβίασε πολλές φορές το καθήκον του», συναντώντας ανεπίσημα τον Ινφαντίνο.

Πάντως και ο Ινφαντίνο και ο Λομπέρ είχαν προηγουμένως αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία. Θυμίζουμε ότι το μότο του προέδρου της FIFA όταν έβαλε υποψήφιος για την κεφαλή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ήταν η απόλυτη διαφάνεια…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις